266820937_1944715302367611_9051238369664454509_n

Rekordinnsamling på årets hittegodsauksjon

Rekordinnsamling på årets hittegodsauksjon

Fredag 18. november ble den årlige hittegodsauksjonen avholdt på Hemsedal Høyfjellssenter. Årets TimeOut kull, folk fra bygda og Sverre Mørk hadde tatt turen for å kunne by på en rekke gjenglemt som verken var spurt etter eller mulig å spore til den opprinnelige eieren. I tillegg var det en god bunke med gavekort på tjenester som årets kreative TimeOut stab og studenter hadde laga. Dette resulterte i to rekorder: historiens høyeste bud og historiens høyeste sluttresultat på den tradisjonsrike hittegodsauksjonen.

Høy variasjon blandt auksjonsobjektene

Gudmund Juliebø (bildet) var kveldens auksjonær og hadde, til stor begeistring og høy underholdningsverdi, demonstrasjon av de ulike objektene som ble auksjonert bort. 

Det ble bydd på alt fra ullundertøy, paraplyer, badebukser, t-skjorter, jakker, termoser, toalettmapper, briller, amerikansk fotball beskyttelsesdrakt, votter, luer og et bredt utvalg av sko for å nevne noe. Blandt gavekortene var det flere massasjer, det var mulig å kjøpe seg pianotime og betale seg ut av utvask av rommet ved avreise etter TimeOut, for å nevne noe. Og det var nettopp sistnevnte som utgjorde historiens høyeste bud: tre fornøyde jenter betalte gledelig 2800 kr for at praktisk stab skulle skure badet og vaske rommet før avreise fra TimeOut.

Foto: Olan Malde.
Under auksjonen var det mulig å by på vegne av andre. Det kunne resultere i at du fikk med deg hjem plagg du ikke visste du "kledde". Foto: Olan Malde

Enkeprosjekt i Primary Needs

Grunnlegger av Primary Needs og Paramedic Sverre Mørk var kveldens æresgjest. Arbeidet startet han i 2016 etter en lengre tur i Afrika, hvor kontrasten til hans egen hverdag og liv var så stort at han måtte gjøre noe. Resultatet ble Primary Needs som hjelper familier i Afrika som er helt ved bristepunktet, og bistår med medisinsk hjelp, husbygging eller andre akutte behov. Les mer om Primary Needs og arbeidet de gjør her.

Rekordsummen på 43 500 kroner er øremerka julegave til utsatte familier, hovedsaklig mat til enker med barn. Summen som ble samlet inn vil gi julekasser til over 200 utsatte familier.

Om du ikke fikk mulighet til å gi under hittegodsauksjonen vil det være mulig å gi på Førjulskveld i Lio. 5. desember er det mulig å kjøpe grøt og få unna noe av julegavehandelen i vår bokhandel. Kvelden avsluttes med en gratis julekonsert med Audun Haugeplass, Audun Moen og Lene Vesterøy hvor det er mulig å gi til Primary Needs.

Del dette!

Meld deg på nyhetsbrevet

Anbefalt for videre lesing